I förrgår la jag ut en bild på Instagram på vårat storkok och det är jättemånga som frågat efter recept? så istället för att svara alla så tänker jag att jag lägger ut de här. Det är väldigt stora recept då vi ville ha många matlådor.

kycklinggratängen

7 kycklingfiléer

5dl cremefraishe

2 paket bacon

200g Philadelphia

5dl grädde

champinjoner

Riven ost

Stek kyckling och bacon och lägg sedan i en form. Blanda ihop de andra ingredienserna och häll över kycklingen. Toppa med riven ost och in i ugnen tills den fått fin färg. Vi hade 200° på ugnen.

 

Vitkålsgratäng

1,8 kg Vitkål

6dl grädde

3dl creme fraiche

200g Philadelphia

2st gul lök

6 Klyftor vitlök

Riven ost

Stek Vitkål, lök och vitlök tills de blivit mjukt. Tillsätt grädde, creme fraiche och Philadelphia och småkoka i ca 10 minuter. Häll i en form och toppa med ost. Vi hade 200° på ugnen.

Självklart har vi kryddat allt efter smak?

Sedan har jag hittat mig en liten pysselhobby. Bullet journaling. Jag ser det väl lite som terapi. Särskilt nu när C börjat jobba skift så jag har saker att sysselsätta mig med när jag är själv hemma:)

Delar även med mig av kvällens middag. Vitkålsgratäng med lax. Och självklar den sjukt goda sockerfria saften ZERoh 🙂 Det är tufft varje dag och jag vill inget hellre än att springa iväg och köpa en chokladkaka men skam den som ger sig.