I förrgår la jag ut en bild på Instagram på vårat storkok och det är jättemånga som frågat efter recept😊 så istället för att svara alla så tänker jag att jag lägger ut de här. Det är väldigt stora recept då vi ville ha många matlådor.

kycklinggratängen

7 kycklingfiléer

5dl cremefraishe

2 paket bacon

200g Philadelphia

5dl grädde

champinjoner

Riven ost

Stek kyckling och bacon och lägg sedan i en form. Blanda ihop de andra ingredienserna och häll över kycklingen. Toppa med riven ost och in i ugnen tills den fått fin färg. Vi hade 200° på ugnen.

 

Vitkålsgratäng

1,8 kg Vitkål

6dl grädde

3dl creme fraiche

200g Philadelphia

2st gul lök

6 Klyftor vitlök

Riven ost

Stek Vitkål, lök och vitlök tills de blivit mjukt. Tillsätt grädde, creme fraiche och Philadelphia och småkoka i ca 10 minuter. Häll i en form och toppa med ost. Vi hade 200° på ugnen.

Självklart har vi kryddat allt efter smak😊

Sedan har jag hittat mig en liten pysselhobby. Bullet journaling. Jag ser det väl lite som terapi. Särskilt nu när C börjat jobba skift så jag har saker att sysselsätta mig med när jag är själv hemma:)

Delar även med mig av kvällens middag. Vitkålsgratäng med lax. Och självklar den sjukt goda sockerfria saften ZERoh 🙂 Det är tufft varje dag och jag vill inget hellre än att springa iväg och köpa en chokladkaka men skam den som ger sig.